5x mijn favoriete restaurants in Boedapest

Een lijstje met 5 van mijn favoriete restaurants in Boedapest! Meer over Boedapest? Kijk op doeninboedapest.nl

Ik vind het heerlijk om te gaan uiteten. Zelf niet hoeven koken, keuze uit diverse keukens en dan nog eens ik weet niet hoeveel gerechten, nieuwe dingen proberen, etc. En in Boedapest is het ook niet eens zo duur, extra fijn! Dus bij deze: 5 van mijn favoriete restaurants in Boedapest.

Ik heb een hekel aan koken. Het duurt me veel te lang (en het eten veel te kort) en dan moet er ook nog opgeruimd en afgewassen worden. In mijn eerste week in Boedapest heb ik dan ook al diverse restaurants uitgeprobeerd. En daar ben ik niet mee gestopt, al ga ik regelmatig terug naar mijn favoriete restaurants in Boedapest.

Een lijstje met 5 van mijn favoriete restaurants in Boedapest! Meer over Boedapest? Kijk op doeninboedapest.nl

Iguana Bar & Grill

Oké, deze hadden jullie vast al door. In mijn Boedapest Diary van juli vertelde ik al dat ik er twee keer in één maand was geweest en ik vierde er zelfs mijn verjaardag.

Iguana is een Mexicaans restaurant vlakbij het parlement. Het eten is heerlijk en de service is best goed voor de standaard in Boedapest. Ze hebben zowel Mexicaanse gerechten als TexMex gerechten.

Mijn favorieten van het menu zijn de frozen strawberry margaritas, chips & guacamole, kip quasedilla’s en kip chimichanga’s.

Iguana Bar & Grill
Zoltán utca 13

Een lijstje met 5 van mijn favoriete restaurants in Boedapest! Meer over Boedapest? Kijk op doeninboedapest.nl

BB’z Bar & Grill

BB’z is een kleurrijk restaurant in Király utca. Ik was er al een paar keer langs gelopen, uiteindelijk besloot ik er te gaan eten met mijn moeder. Een paar weken later ging ik terug met een vriendin en ik ging er eten met een paar vrienden voor mijn verjaardag.

Het beste van BB’z? Hun slogan: It’s good to be nice, en de daarbij behorende service. Ze hebben homemade chips (die je gratis krijgt tijdens het wachten), een voetbaltafel en diverse spelletjes en diverse soorten gerechten, waaronder Mexicaans, Hongaars en hamburgers.

Mijn favorieten? Chicken fingers en de zoete aardappel frietjes.

BB’z Bar & Grill
Király utca 15

Een lijstje met 5 van mijn favoriete restaurants in Boedapest! Meer over Boedapest? Kijk op doeninboedapest.nl

Parázs Presszó

In mijn eerste week in Boedapest nam mijn huisgenoot me mee naar het Thaise restaurant Parázs Presszó. Ze hebben drie vestigingen in Boedapest.

Ik ben alleen bij die in Király utca geweest. Het is een klein restaurantje, maar het eten is heerlijk en de service is ook goed. Het eten is zelfs goed volgens mijn vrienden die in Thailand hebben gewoond, dus dat wil wat zeggen.

Ik ben er al een stuk of vijf keer geweest en ik heb altijd hetzelfde gerecht: B1 Pad Si Iyu, gebakken rijst noodles met kip, ei, soja saus en groenten.

Parázs Presszó
Király utca 53

IMG_20170502_163352_116

TGI Friday’s

Ja, heel slecht, I know. Maar ook heel lekker. TGI Friday’s is een Amerikaanse keten. Dus ja, met hamburgers, maar ze hebben ook quasedilla’s, pasta’s en salades.

Stacey en ik zijn gek op TGIF, omdat het ons doet denken aan onze tijd in Amerika (niet samen, trouwens). En ze hebben er zoveel dingen die we lekker vinden, dat we eigenlijk altijd alles delen.

Onze favorieten zijn de fried mozzarella sticks, boneless buffalo bites, Jack Daniel’s chicken sandwich en creamy buffalo chicken pasta.

TGI Friday’s
Oktogon 3

Een lijstje met 5 van mijn favoriete restaurants in Boedapest! Meer over Boedapest? Kijk op doeninboedapest.nl

Veganlove

Een vegan friend nam me mee naar dit restaurant in Buda. Vegan hamburgers! Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken, bij veganistisch eten heb je toch een bepaald beeld. Zeker als je je er nooit in verdiept hebt, heb je geen idee welke ingrediënten je nu wel en niet kunt gebruiken.

Bij Veganlove hebben ze onder andere een BBQ burger en Mexicaanse burger, hot dogs, diverse sauzen en frietjes. En lekker! Ik deelde de Mexicaanse burger en zoete aardappel burger met die vriendin. ’s Avonds gingen we weer terug en koos ik wederom de zoete aardappelburger. Heel lekker! Een aanrader dus voor vegetariërs en veganisten, maar ook als je geen speciaal eetpatroon volgt.

Veganlove
Bartók Béla út 9

Een kleine greep uit een aantal van mijn favoriete restaurants in Boedapest. Binnenkort ook nog eenzelfde blog voor bars, koffietentjes en plekken om te ontbijten of lunchen!

Wat zijn jouw favoriete restaurants in Boedapest?

Eten & drinken
Vorige post
Volgende post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply