7x toeristische tips voor Boedapest

Lekker toeristisch in Boedapest? Dit zijn de zeven meest gegeven tips! Meer over Boedapest lees je op doeninboedapest.nl

Boedapest staat bekend om een aantal dingen: de prachtige architectuur, de ruïne bars, de thermale baden, de Donau… Om er maar een paar te noemen! Wanneer je om tips vraagt, zullen er dan ook een aantal vaker voorbij komen. Gewoon omdat dat de snelste en makkelijkste manier is om de stad te ervaren. Een beetje oppervlakkig en heel erg toeristisch, maar wel fijn voor een kort tripje. Gewoon nog eens terugkomen om Boedapest beter te leren kennen!

Ik stelde een lijstje van zeven toeristische to do’s samen. In de toekomst zal ik er ook eens eentje schrijven met onbekendere alternatieven, waar je meer locals dan toeristen vindt.

1 Ontspannen in het Széchenyi bad

In het Stadspark (Városliget) ligt het Széchenyi bad. Dit is het grootste medicinale kuuroord in Europa, dus die bekendheid is verdiend! Zowel in de zomer als in de winter is het heerlijk om te bezoeken. Je kunt hier gemakkelijk de hele dag doorbrengen, dus enjoy!

Lekker toeristisch in Boedapest? Dit zijn de zeven meest gegeven tips! Meer over Boedapest lees je op doeninboedapest.nl

2 Volg een tour

Of het nu een free walking tour is, of een ritje met de hop on – hop off bus, met zo’n tour krijg je veel van de belangrijkste bezienswaardigheden al te zien. De mooiste gebouwen (zoals het Parlement en Operahuis), de Donau en de Kettingbrug, de uitzichten vanuit Buda… En natuurlijk hoor je verhalen en anekdotes over Boedapest! Als je liever niet georganiseerd op pad gaat, of maar weinig tijd hebt, kun je ook tram 2 pakken. Deze gaat langs de Donau en je hebt een geweldig uitzicht over een aantal van de bekendste trekpleisters.

3 Een avondje naar de ruïne bar (vooral Szimpla Kert)

Szimpla Kert is denk ik de bekendste ruïne bar onder internationale gasten. Het staat er vol met toeristen, het is dan ook best wel duur voor locals. Szimpla Kert ligt in de Joodse Wijk. Wat velen niet weten is dat Szimpla Kert nog veel meer te bieden heeft dan de bar in de avond. Zo hebben ze op zondag een markt!

4 Uit in de Joodse Wijk

Gesproken over ruïne bars en de Joodse Wijk: die laatste is dé uitgaanswijk van de stad. De wijk is gevuld met bars en restaurants, maar je vindt er ook diverse clubs. Prima om een nachtje te barhoppen (of mee gaan met een bar crawl, ook populair! Die worden georganiseerd door hostels, maar ook door de organisaties van free walking tours).

Lekker toeristisch in Boedapest? Dit zijn de zeven meest gegeven tips! Meer over Boedapest lees je op doeninboedapest.nl

5 De uitzichten vanaf Buda

Buda is de west-zijde van de stad. Het is er heuvelachtig (of voor ons Nederlanders gewoon bergachtig, haha) en je hebt vanaf hier dan ook geweldige uitzichten over Pest, aan de oost-zijde van de Donau. Loop naar boven bij de Géllertberg of neem de hop on – hop off bus. Bij de Burchtheuvel kun je lopen, maar er is ook een lift die je voor enkele euro’s kunt nemen. Vanaf het Vissersbastion heb je een geweldig uitzicht over het Parlement!

– Lees meer: 5x de mooiste uitzichten in Boedapest

6 Boek een river cruise

Dit heb ik zelf nog niet gedaan, maar ik heb gehoord dat het een echte aanrader is voor een toeristisch uitje, varen op de Donau! Ik geloof dat je meerdere soorten kunt boeken, zoals rondom diverse maaltijden, maar ook ’s avonds om een feestje te vieren. Over die laatste heb ik al de gekste verhalen gehoord (en foto’s gezien), dus bereid je voor!

7 Lángos eten, en kürtőskalács, en goulash, en …

Hongarije staat niet bekend om het geweldige eten en tóch kun je er heerlijk eten en drinken. Deze tip komt dan ook vaak langs, want toeristen zijn toch een beetje verbaasd! Lángos is gefrituurd deeg dat belegd wordt. Vaak kun je van alles kiezen om er op te doen, maar traditioneel wordt het gegeten met zure room en kaas. Kürtőskalács zijn de welbekende chimney cakes, te verkrijgen in allerlei smaken. Mijn favorieten zijn kaneel en vanille!

Wat is jouw favoriete toeristische tip?

Doen & zien
vorige post
volgende post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Het grote Boedapest-ABC • doeninboedapest.nl
  5 april 2017 at 12:09

  […] 7x toeristische tips voor Boedapest […]

 • Reply
  8x onbekendere alternatieven in Boedapest • doeninboedapest.nl
  25 oktober 2017 at 06:07

  […] 7x toeristische tips voor Boedapest […]

 • Reply
  Gea van der Laan
  7 november 2018 at 15:19

  Hoi Petra, wij willen graag 23 december een paar dagen naar Boedapest. Het liefst vliegen en een bezoek aan Széchenyi Bad brengen. Ons budget is 500,- met 3 personen. Ik heb inmiddels uren gezocht maar kan niet iets vinden.
  Heb jij misschien een tip voor ons?

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.