Boedapest diary #1

En zo woonde ik al zes maanden in Boedapest! Lees meer op doeninboedapest.nl

Vorige week was ik weer een aantal dagen in Boedapest. Nog eventjes en dan woon ik er eindelijk! Op Instagram en Facebook kun je een beetje volgen wat ik er zoal doe, maar het leek me leuk om regelmatig een soort (foto)dagboekje te delen. Nu nog een soort reisverslagje, binnenkort is mijn dagelijkse leven in Boedapest te volgen.

Maandagavond vloog ik naar Boedapest toe, woensdagmiddag kwam ik weer terug naar Nederland. Kort, maar krachtig dus!

IMG_20170320_235330_976

Maandagavond rond 19.30 landde ik in Boedapest; tijd om naar mijn toekomstige huis te gaan. Mijn huisgenootjes verwelkomden mij met een welkomstdiner, hoe lief!

Op de foto zie je één van de nieuwe metro’s op lijn 3. Deze worden langzaam aan allemaal vervangen, op de terugweg had ik nog een oude metro. No worries, op lijn 1 (de één na oudste metrolijn van Europa, na Londen) blijven de authentieke wagons behouden.

IMG_20170321_143739_896 IMG_20170324_102028_072

Dinsdagochtend had ik een afspraak met een potentiële opdrachtgever, exciting! Daarna heb ik me snel omgekleed, want het was prachtig weer in Boedapest: zo’n 22 graden en volop zon. Ik haalde bagels bij Juicy + Bägel en at die lekker in het zonnetje op. Volop genieten! Dat is wel even wat anders dan die -20 graden toen ik er in januari was

Ik zag dat de Budapest Eye op Deák Ferenc tér terug is! Dit reuzenrad stond op het plein tijdens mijn eerste bezoek aan Boedapest in november 2015, maar is daarna verdwenen. En nu staat er weer een reuzenrad! Vind ik leuk.

IMG_20170327_125000_506 IMG_20170328_201041_890

Één van mijn doelen van die dag was om naar de top van de St. Stephen’s Basilica te gaan. Ik wilde graag een blog schrijven over uitzichten in Boedapest, en deze stond nog op mijn lijstje om te bekijken. Wat een klim (met 364 treden), maar het uitzicht is het waard!

Zo ver als je kunt kijken zie je Boedapest. Ik probeerde nog een beetje mijn huis te vinden, maar dat is onmogelijk. Ik heb wel het reuzenrad gespot natuurlijk en mijn lievelingsgebouw, het Parlement.

IMG_20170321_165752_788 IMG_20170328_205329_849

Eigenlijk vond ik dat ik na die trappen wel actief genoeg was geweest, maar ik wilde toch graag een rondje hardlopen. Ik nam de tram naar Margit-sziget, waar een hardloop-pad ligt van 5km. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik de 3km van het eiland naar huis ook zou hardlopen, maar in combinatie met de trappen was dat toch even te veel. Ik ging wandelend naar huis en kon onderweg in alle rust van het uitzicht op het Parlement genieten.

De rest van de avond zat ik vooral achter de computer om te werken. Ik haalde nog Mexicaans eten voor mij en één van mijn huisgenootjes; fijn dat alles in de buurt zit! Deze beker stond bij de kassa voor de fooien. Van die grappige fooi-bekers zie je vaker in Boedapest, trouwens.

IMG_20170324_134457_013IMG_20170328_201243_053

Woensdag moest ik tegen 13u op het vliegveld zijn, dus ik had ’s ochtends nog even de tijd om af te spreken met vrienden. Ik at ontbijt bij Café Frei tegenover Városliget (Stadspark) met András en we hadden een hoop bij te kletsen. We hebben ook al afgesproken voor als ik over twee weken verhuis, dus goede vooruitzichten!

Na het ontbijt wandelde ik via Andrássy út terug naar huis. Een lekkere wandeling in het zonnetje en ik spotte onderweg nog wat street art. Dit zie je in de hele stad wel, dat zijkanten van gebouwen zijn bedekt met schilderingen. Soms met bijvoorbeeld de naam van de straat (Király utca bijvoorbeeld), een verlenging van het park (yes, het huis ziet er ook uit als een park) of gewoon op een stuk lege muur of garages, zoals je hierboven ziet.

Nu kan ik verder aftellen. Niet naar een tripje, maar naar mijn verhuizing! Nog 13 nachtjes slapen!

Petra in Boedapest
vorige post
volgende post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.