Boedapest diary #2

Deze week was mijn eerste week in Boedapest! Nog even wennen en zoeken, dus totaal geen regelmaat deze week. Wel veel leuke dingen gedaan en nieuwe mensen ontmoet in ieder geval. Nu op naar mijn eerste volle week in deze prachtige stad!

Afgelopen maandag was ik nog thuis en spendeerde ik de hele dag met de wasmachine, het droogrek en mijn koffers. De hele dag had ik vrijgehouden om in te kunnen pakken, maar natuurlijk was ik alsnog pas laat op de avond klaar. Dat werd helaas geen volle (of halve, haha) nacht slaap.

Dinsdag

IMG_20170411_055146_292 IMG_20170411_084908_605

Dinsdag verhuisdag! Nadat de wekker om 03.45 ging vloog de vlucht voorbij (see what I did there), want ik heb half liggen slapen. In Boedapest besloot András mij op te komen halen, hoe lief! En heel fijn, want met twee koffers lopen is toch nog aardig lastig…

Eenmaal thuis aangekomen deed ik nog wat boodschappen en pakte ik mijn koffers uit voordat ik nog een uurtje ging slapen. ’s Middags/’s avonds ging ik met András naar Ikea om wat spulletjes te halen en ik sloot af met een afhaal pizza (een pizzatent om de hoek maakt in 10 minuten verse pizza. Ik weet niet of dat goed of slecht nieuws is…).

Woensdag

IMG_20170412_104223_464 IMG_20170412_142915_193

Woensdag was een (net)werkdag. Ik moest nog een wedstrijdverslag schrijven voor Just Keep Running en ik had natuurlijk meer werk dat af moest. Ook ging ik nog even langs de supermarkt. Dat is nog best lastig, maar dankzij Google Translate kom ik een heel eind. ’s Avonds haalde ik trouwens een hamburger bij Attaboy, die viel goed in de smaak!

Attaboy Streat Food Bistro
Adres: Síp utca 4

Woensdagavond sprak ik af met een aantal andere Digital Nomads die recentelijk naar Boedapest zijn verhuisd. Er was een oproep op een Facebookgroep en de meet-up was maar vijf minuten bij mijn huis vandaan. We spraken af bij Füge Udvar, waar ze twee bars hebben en een kamer met tafelvoetbal, airhockey en andere spelletjes. Dat werd een gezellige avond!

Füge Udvar
Adres: Klauzál utca 19

Donderdag

IMG_20170413_214411_366 IMG_20170413_221748_217

Omdat ik woensdag de hele dag aan het werk was geweest, was het donderdag tijd om te gaan hardlopen. Het is nog even zoeken naar een fijne route zo midden in de stad -zeker als je gewend bent aan lege wegen tussen de weilanden-, maar dat komt vanzelf wel.

’s Middags ging András met mij mee naar het tuincentrum, de supermarkt en de drogist. Ik moet de nodige basics hebben en hoewel sommige producten prima te herkennen zijn of te vinden met Google Translate, is het ook wel handig om iemand mee te hebben die de taal spreekt. Ook bij het tuincentrum goed geslaagd, maar ik blijf nog op zoek naar een mooie grote plant!

Vrijdag

IMG_20170414_163508_277 IMG_20170416_224018_306

Ik begon vrijdag met de laatste tekst die ik deze week voor een opdrachtgever moest schrijven, dus dat betekende dat ik het paasweekend mooi vrij had. Erna wilde ik wat boodschappen doen voor de lunch en om ’s avonds te kunnen koken, maar de supermarkten zijn hier gesloten op Goede Vrijdag…

Achja, een goed excuus om voor zowel mijn lunch als avondeten ergens te gaan eten. Ik haalde een overheerlijk kaneelbroodje bij Bite voor mijn lunch en ’s avonds at ik met mijn Italiaanse huisgenoot Thais bij Parázs Presszó. Na het eten deden mijn huisgenoot en ik nog even een drankje bij een underground bar (letterlijk, want het is een kelder).

BITE Bakery Café
Adres: Kertész utca 50

Parázs Presszó
Adres: Király utca 53

Zaterdag

IMG_20170416_224206_777 IMG_20170416_224308_968

Zaterdag sprak ik af met een aantal van de Digital Nomads die ik woensdagavond had leren kennen. Samen met Beki, Jim en Bedo ging ik naar het Lamb festival in Városliget (Stadspark). Er was zóveel eten en het zag er allemaal héérlijk uit. Uiteindelijk deelden we een lángos (gefrituurd deeg met beleg) en kürtőskalács (chimney cake) met z’n vieren.

’s Avonds stapte ik met András op de trein naar Nagykőrös. Ik ben uitgenodigd om Pasen te komen vieren met zijn familie, omdat ik anders alleen zou zijn tijdens de Paasdagen. Hartstikke leuk om in een Hongaarse familie Pasen te vieren, kon ik gelijk mijn (afwezige) Hongaars oefenen. Nadat we van de trein werden opgehaald gingen we eten bij András’ opa en oma en maakte ik gelijk kennis met homemade pálinka en wijn (en héérlijke cake).

Zondag

IMG_20170416_192315_569 IMG_20170416_224413_471

Op eerste Paasdag kwam de hele familie naar het huis van András en zijn familie. Al sinds 8 uur ’s ochtends stonden zijn moeder en oma in de keuken en dat was aan het eten te merken. Héér-lijk! Soepen, vlees, aardappelen, rijst, groenten en verschillende soorten gebakjes en toetjes.

De rest van de dag hebben we lekker rustig aangedaan. Over Hongaars, Engels en Nederlands gepraat, door het dorp gewandeld met de hond en een ijsje gehaald, ’s avonds aan het Youtuben en nog even aan het bloggen.

En vandaag dus nog een Paasdag, ik begreep met weer een familie lunch. Ik hoef de rest van de week denk ik niet meer te eten met al dit lekkere eten. Hmmm, finom (lekker)!

Petra in Boedapest
vorige post
volgende post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Boedapest diary #3 • doeninboedapest.nl
  1 mei 2017 at 06:28

  […] Boedapest diary #2 […]

 • Reply
  Nieuwe mensen ontmoeten in Boedapest • doeninboedapest.nl
  2 mei 2017 at 21:34

  […] Boedapest diary #2 […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.