Boedapest diary #3

2017-04-30

Intussen is mijn derde week in Boedapest al voorbij, wow! Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin en ben hartstikke druk bezig. Werken, cursussen, bloggen en een booming sociaal leven, ik hoef me écht niet te vervelen. 

Deze week had ik voor mijn doen veel afspraken en plannen, jullie zullen het vanzelf zien. Nadat we vorige week twee dagen sneeuw hadden (ja, echt!), kregen we deze week een aantal zonnige dagen van zelfs meer dan 20 graden. Héérlijk!

Maandag

IMG_20170424_123306_325 IMG_20170424_182638_321

Heb je ooit wel eens vier afspraken gemaakt op één dag, die precies in elkaar passen? Ik niet (vaak), maar deze maandag wel. Gelukkig allemaal hartstikke leuke afspraken en geen dingen zoals de tandarts en de dokter… De week begon met een rondje hardlopen op Margit-sziget met Gilly. Het was alweer een stuk warmer dan vorige week, fijn!

’s Middags was het werktijd. In plaats van thuis te werken zoals ik meestal doe, verplaatste ik mijn werkplek naar Cafe des Arts & Innovation. Dit is een (gratis!) co-working plek waar ik af had gesproken met een aantal Digital Wombats. Een mooie plek en ik kreeg een hoop werk gedaan!

Cafe des Arts & Innovation
Adres: Káldy Gyula utca 6

IMG_20170425_231125_777 IMG_20170425_094349_140

Gelukkig had ik nog even de tijd om mijn laptop te droppen, want daarna ging ik met Stacey Thais eten bij Parázs Presszó, waar ik in mijn eerste week al eens at mijn Luigi (mijn huisgenoot). Mijn gerecht was weer heerlijk! Daarna moest ook héél snel door trouwens, naar de laatste afspraak van de dag.

’s Avonds ging ik de stad in met een Nederlandse jongen. Toch wel raar om twee weken weer Nederlands te spreken in het echt, en niet via de telefoon of computer. Lekker gemixt met Engels, maar we kwamen er uit, haha. We liepen nog langs de Budapest Eye op Deák Ferenc tér, ook ’s avonds is het een mooi gezicht.

Parázs Presszó
Adres: Király utca 53

Dinsdag

IMG_20170425_231302_220 IMG_20170425_231403_397

Ik probeer ’s ochtends zoveel mogelijk werk te doen, zodat ik ’s middags en ’s avonds vrij heb voor afspraken, andere projecten of dingetjes die ik nog wil doen. Zo ging ik dinsdag op kaarten- en postzegeljacht in de stad, terwijl ik van het zonnetje (en de 22C!) genoot. In een toeristenwinkeltje in Vaci utca kocht ik een aantal kaarten -allemaal met het Parlementsgebouw-, bij het postkantoor bij de St. Stevensbasiliek kocht ik postzegels.

’s Avonds was het tijd voor burgers met Stacey, Beki en Gilly. We spraken af bij één van de filialen van Deep Burger. De burger was wel oké, maar de service was zo slecht dat ik jullie het niet aan kan raden. Er zijn meer dan genoeg (burger)restaurants in Boedapest die veel klantvriendelijker zijn én lekkerdere burgers hebben. We gaan voor jullie op zoek naar het beste burgerrestaurant in Boedapest, goed?

Woensdag

IMG_20170427_115819_482 IMG_20170427_121601_164

Woensdag heb ik de hele dag gewerkt, maar ’s avonds was het weer tijd voor een meet up. Deze keer niet vanuit onze Wombats-groep, maar gingen we met een aantal Wombats naar een meet up van International Meeting Point Budapest. Zij organiseerden een meet up in ruïne bar Anker’t. De IMP-meet ups worden iedere twee weken georganiseerd en ik heb een hoop leuke mensen ontmoet. We hebben ook een paar mensen verteld over de Wombats, dus wie weet.

Beide foto’s zijn trouwens van Anker’t! De kusjes-muur is in de dames wc te vinden. Don’t worry, ik heb er geen kus op gezet, alleen een foto gemaakt. De andere foto is genomen vanuit de ‘tuin’/binnenplaats van Anker’t.

Anker’t
Adres: Paulay Ede utca 33

Donderdag

IMG_20170427_202411_525 IMG_20170427_202518_201

Het was woensdag nogal laat geworden, dus donderdag heb ik rustig aan gedaan. Zeker aangezien ik vrijdag weer een heel eind wilde gaan hardlopen. Ik ging naar de hardloopwinkel om wat gelletjes te kopen voor tijdens mijn duurloop en keek een beetje rond naar wat ze nog meer hadden. Voor eten en drinken zit je hier wel goed!

Ik was van plan om terug te gaan lopen (ongeveer een uur). Twee metrohaltes verder merkte ik dat ik toch wat moeier was dan ik dacht, dus ik stapte in de metro en tram naar huis en cancelde mijn afspraak van die avond. Even tijd voor mezelf, na het werken dook ik in bed met een serie.

Vrijdag

IMG_20170428_133311_000 IMG_20170428_184706_123

Ik zei het al: vrijdag was weer hardlooptijd. Dit keer liep ik 110 minuten, wat neer kwam op iets meer dan drie rondjes van het eiland (en ruim 16 km). Het was zwaar, maar deze training kan ik in ieder geval ook weer afstrepen.

’s Middags zou ik afspreken met de eerste Hongaarse vriend die ik maakte, die heb ik nog geen één keer gezien sinds ik hierheen ben verhuisd. Helaas heeft hij het echt enorm druk, dus het ging niet door. In plaats daarvan deed ik nog wat boodschappen en werk, en had ik daarna nog een rustige avond. Mét pizza, want daar heb ik na 15+ km áltijd trek in.

Zaterdag

IMG_20170429_143644_713 IMG_20170429_181829_383

Zaterdag had ik weer allerlei plannen. Eerst ging ik lunchen met Stacey. We liepen Gozsdu Udvar in, een passage met allerlei restaurants en bars. Ik ben er al een paar keer doorheen gelopen, maar nog nergens naar binnen geweest. Stacey en ik besloten bij Spíler Bistropub te gaan lunchen. Van het menu begonnen we al te kwijlen! Ik ben helaas vergeten foto’s te maken van ons eten, maar het was héél lekker. Goed excuus om snel weer terug te gaan, toch? We deelden een chicken quasedilla en BBQ chicken sandwich. Ik kan niet kiezen welke ik lekkerder vond!

Daarna gingen we naar Ikea. Stacey gaat volgende week van haar tijdelijke Airbnb verhuizen naar haar appartement voor het komende jaar. Ik vind verhuizen en inrichten leuk, dus ik heb mijn hulp aangeboden. Kun je geloven dat ze slechts één keer naar Ikea is geweest? In Nieuw Zeeland hebben ze Ikea blijkbaar niet… ’s Avonds begon met een girlsnight, maar eindigde bij een underground feestje in een boot buiten het centrum van Boedapest. Wat een belevenis!

Spíler Bistropub
Adres: Király utca 13

Zondag

IMG_20170428_165538_239 IMG_20170430_160423_359

Ik lag pas rond 5 uur in bed na het feestje, dus veel deed ik niet op zondag. Er werd wat geblogd, wat gewerkt, gebeld met mijn zus, ik keek wat series en ik moest boodschappen doen, aangezien ik verwacht dat maandag (vandaag dus) de meeste winkels dicht zijn, vanwege Labor day. In Nederland krijgen we daar geen vrij voor, maar in veel andere landen is dat wel zo.

Op de foto’s: Nyugati pályaudvar (treinstation) nabij een grotere supermarkt en naast een groot winkelcentrum en ik kocht eindelijk een maand-pas voor het OV!

Vandaag is het dus een feestdag! Ik ga toch een beetje aan het werk, maar ik ga ook naar een markt met een aantal Wombats. Deze week was ik van plan rustig aan te doen, maar er zijn toch alweer diverse plannen in de maak, inclusief helpen met verhuizen! Oh, en wil je op de hoogte blijven van wat ik allemaal doe in Boedapest? Volg me op Instagram en Facebook!

Petra in Boedapest
Vorige post
Volgende post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply