Boedapest diary #4

Wekelijkse dagboekjes vind ik een beetje saai, omdat ik op sommige dagen alleen werk en naar de sportschool ga, bijvoorbeeld. En Boedapest is veel interessanter dan dat! Daarom wil ik aan het einde van de maand een dagboekje delen met de hoogtepunten van de afgelopen maand. Hopelijk is dat interessanter: dit is mijn Boedapest in juni!

Net voordat juni begon, kwam ik terug uit Nederland en ging ik nog een dagje naar Wenen. Het grootste deel van juni had ik geen plannen: in het eerste weekend kwam één van mijn beste vriendinnen langs met haar vriend en aan het einde van de maand kwam mijn moeder een paar dagen op bezoek. Daartussen had ik meer dan genoeg tijd voor werk, sport, en een sociaal leven.

Boedapest in juni

Zoals ik al zei: ik begon de maand met bezoek! In vier dagen hebben we heerlijk gegeten, de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest gezien, bij de populairste rooftop bar wat gedronken en van het weer genoten bij de Rudás baden. Geslaagd bezoek, zou ik zeggen! Je ziet hier van links naar rechts: zonsondergang vanaf de rooftop bar, bagels en limonade bij Mr. Funk (ze hebben ook héérlijke donuts!) en uitzicht over de Kettingbrug, Donau en in de verte het Parlement vanaf de Burcht van Boeda.

360 Bar
Adres: Andrássy út 39

Mr. Funk
Adres: Arany János utca 19-21

Boedapest in juni

De week erna had ik wat werk-tijd in te halen. Ik zat dus veel achter mijn laptop, maar ging ook weer volop naar de sportschool (wat een spierpijn!) én ging onverwacht wel drie keer buiten de deur eten. Héél fijn, natuurlijk!

Maandag had ik een afscheidsdiner voor één van mijn Boedapest vrienden, bij Fecske Presszó. Deze keer koos ik voor deze kip/peer salade, maar het menu zag er héél goed uit, dus ik wil vaker terug. Die woensdag ging ik met mijn huisgenoten en nieuwe huisgenoot eten bij een Vietnamees restaurantje; funky Pho. Kon ik eindelijk eens pho proberen en dat beviel! De gegrilde salades zagen er ook heerlijk uit, dus ik moet terug om die te proberen. Op vrijdag ging ik met Stacey lunchen bij één van de vele Hummusbars in de stad, nadat ze 5 uur (!) moest wachten bij het immigratie kantoor. Ben ik even blij dat ik uit de EU kom…

Fecske Presszó
Adres: Baross utca 10

funky Pho
Adres: Mozsár utca 7

Hummusbar
Adres: Király utca 8

IMG_20170612_185804_466 IMG_20170618_181243_229

Ook ben ik deze maand weer aan het hiken geweest. Met Budapest Hikers ging ik naar het Balatonmeer voor een dag hiken en relaxen op het strand. De week erna vertrok ik met een aantal vrienden een dagje naar Visegrád. Helaas houdt Budapest Hikers nu een zomerstop, maar dat betekent alleen maar dat ik zelf aan het plannen moet om te gaan hiken.

IMG_20170629_183733_833 IMG_20170629_162137_778

Aan het einde van junin kwam mijn moeder langs, voor het eerst in Boedapest! Woensdag spendeerden we vooral in de stad om bezienswaardigheden te bekijken en een aantal van mijn favoriete plekken te bezoeken. We liepen zo’n 20 km en dat was natuurlijk het perfecte excuus om de volgende dag in de Széchenyi baden door te brengen en de hele dag te relaxen.

Verder:

  • ging ik een dagje naar de Gellért baden voor het afscheid van een tweede Boedapest vriendin. Als ik eerlijk ben, bevielen Rudás en Széchenyi beter! (Ik denk dat ik Rudás het leukste vind, so far)
  • at ik veganistische hamburgers bij Veganlove – Bartók Béla út 9, met onder andere een zoete aardappel burger (vond ik het lekkerste!) en een Mexicaanse zwarte bonen burger.
  • rondde ik de absolute beginners cursus Hongaars af met 87,5%, na de zomer hoop ik te beginnen met de beginnerscursus.
  • was ik in de sportschool en op het hardlooppad van Margit-sziget te vinden.
  • waren er natuurlijk weer genoeg (Wombat-)meet ups. Zo ging ik onder andere naar International Meeting Point (iedere twee weken bij Anker’t) en een boardgame meet up met de Wombats.

Niet veel foto’s dit keer, nog even wennen aan fotodagboekjes maken! In juli staan ook weer leuke dingen op het programma, met onder andere picknicks, de Redbull Air Races, workshops en lezingen, mijn verjaardag, bezoek uit Duitsland en een paar dagen naar Nederland. 

Wat waren de hoogtepunten van jouw juni?

Petra in Boedapest
vorige post
volgende post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.