Boedapest diary #5

Het is weer tijd voor mijn maandelijkse (foto)dagboekje uit Boedapest, met de hoogtepunten van de afgelopen maand. Doordat het zomer is zijn er tal van evenementen om te bezoeken en dat combineren met werken, sporten en cursussen is toch best druk. Gelukkig is het allemaal leuk, haha!

Voordat juli begon had ik al een aantal plannen staan: een picknick, de Redbull Air Races, misschien een bezoekje aan het muziekfestival BalatonSound, een bezoekje aan Nederland, bezoek uit Duitsland én mijn verjaardag. Ja, stil zitten hoeft niet!

IMG_20170703_101830_591 IMG_20170703_183923_034

De maand begon al goed! Voor het weekend van 1 en 2 juli waren al zoveel plannen in de maak! Op zaterdag zouden we gaan picknicken met de Wombats, ’s zondags wilden we graag de finales van de Redbull Air Races zien. Helaas regende het zaterdagochtend, dus werd de picknick uitgesteld en ging ik met Stacey en Morgan naar de mall.

Gelukkig was het weer zondag een stuk beter. Met een aantal Wombats zag ik de Air Races, waarna we een drankje deden bij de 360 bar en Mexicaans aten bij Iguana Bar & Grill. Met een klein groepje (inclusief een paar Ieren die we onderweg ergens hebben opgepikt) dronken we daarna nog wat op een terras. Goed begin van juli dus!

360 bar
Andrássy út 3

Iguana Bar & Grill
Zoltán utca 16

Balaton Sound 2017 Balaton Sound 2017

Het weekend erna heb ik me ook wel vermaakt: ik ging een dagje naar Balaton Sound 2017! Grote namen die deze dag kwamen waren onder andere Headhunterz, Robin Schulz, Kygo en Dua Lipa. Balaton Sound is een aanrader trouwens: aan het Balaton meer en letterlijk op het strand (of wat er hier voor doorgaat).

IMG_20170713_190905_295 IMG_20170719_103311_013

Deze maand ben ik ook weer een paar dagen in Nederland geweest. Ik kan mijn neefje natuurlijk niet te lang missen, kijk dan wat lief! <3 Eenmaal weer thuis in Boedapest was een Duitse vriendin op bezoek die ik vorig jaar tijdens het reizen heb ontmoet. We deden onder andere een bustour door de stad (héél fijn in de brandende zon en 35C, want een briesje en zonder teveel moeite bijna alle hoogtepunten zien). Iemand geïnteresseerd in een vergelijkend onderzoek tussen de verschillende bus tours? 😉

IMG_20170720_201236_880 IMG_20170721_094423_086

Ook hebben we heerlijk gegeten. Zo zochten we ons avondeten bij elkaar bij Karavan Street Food en aten we ontbijt bij Cinnamon in Buda (aanrader!). Helaas was het daarna alweer tijd voor Nina om te vertrekken, en voor mij om weer hard aan het werk te gaan.

Karavan Street Food
Kazinczy utca 18

Cinnamon
Csalogány utca 21

IMG_20170727_114336_635 IMG_20170801_190254_723

Vorige week heb ik to do in budapest.com (de Engelse versie van deze website) gelanceerd. Woohoo! Spannend en ik heb er zin in! Ik deed dit op mijn verjaardag, die ik vervolgens twee keer vierde. Één keer met diner bij BB’z Bar & Grill met een intiem gezelschap en één keer all out op zaterdagavond met Mexicaans eten en margarita’s bij Iguana Bar & Grill en daarna met dansjes en drankjes bij Fogasház. Best birthday ever!

BB’z Bar & Grill
Király utca 15

(en weer) Iguana Bar & Grill
Zoltán utca 16

Fogasház
Akácfa utca 49-51

En nu is het dus alweer augustus! Veel plannen heb ik nog niet, behalve dat mijn zusje 12 dagen hierheen komt. Natuurlijk heb ik wel een lijst met plannen en activiteiten om met haar te doen, maar er moet ook nog gewoon gewerkt worden. Druk en vol dus alsnog, maar ik heb er ook heel veel zin in! Én de laatste maand trainen voor de Boedapest halve marathon, iehh!

Hoe was jouw juli? En wat zijn je plannen voor augustus?

Petra in Boedapest
vorige post
volgende post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    5x mijn favoriete restaurants in Boedapest • doeninboedapest.nl
    16 augustus 2017 at 06:21

    […] Boedapest diary #5 […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.