Petra

Petra op het Heldenplein in Boedapest. Meer weten over wat te doen in Boedapest? Bezoek doeninboedapest.nl

Szia*! Ik ben Petra en ik ben head over heels verliefd op de Hongaarse stad Boedapest.

Op Doen in Boedapest.nl deel ik de leukste en beste tips en hotspots, zodat ook jij een fantastische trip kan plannen naar het indrukwekkende Boedapest.

Over Petra

Ik ben 24 jaar oud en in mijn vrije tijd veel bezig met reizen, hardlopen, lezen en bloggen. Mijn favoriete bestemming is natuurlijk Boedapest, de boeken van Harry Potter lees ik het liefst, ik heb twee halve marathons gelopen (en train voor de volgende) en ik blog al sinds 2004 op diverse blogs. Misschien ken je me van de hardloopblog Just Keep Running.nl of mijn persoonlijke blog next-chapter.nl.

Ik werk als freelance content creator en social media manager. Dit komt in de praktijk neer op dat ik veel schrijf (van blogs tot landing pages) en heel actief bezig ben social media.

Wil jij weten wat te doen in Boedapest? Bezoek doeninboedapest.nl

Petra in Boedapest

In november 2015 bezocht ik voor het eerst Boedapest, ik was er nog geen volle dag. Als afstudeer-cadeau gaf ik mezelf een retourvlucht: om 11 uur kwam ik aan en ’s nachts rond 3 uur nam ik de bus terug naar het vliegveld. In de tussentijd zag ik héél veel en werd ik in één klap verliefd op de stad.

Samen met een collega keerde ik in april 2016 terug voor een tweede bezoek, dit keer was ik er vier dagen (twee volle dagen). We zagen alle grote bezienswaardigheden, lagen in de zon op Margit-sziget en gingen stappen met Hongaren en Kroaten. In één woord: genieten!

In september 2016 plande ik een tripje met een vriendin, maar we wisten nog niet precies waarheen. Ik vond een mooie accommodatie in Boedapest en de rest was zo geregeld: we gingen een volle week naar Boedapest! Met al die tijd hebben we natuurlijk lekker rustig aan gedaan (het was tenslotte vakantie) en enorm veel gezien en gedaan. We gingen uiteten, we zagen een live rockabilly show en ik rende zelfs mijn langste duurloop van mijn halve marathon training in de stad. Ja, ik was nog steeds verliefd.

Intussen vertelden diverse mensen in mijn omgeving dat ik een blog moest beginnen over Boedapest. Ik was zo enthousiast over de stad! Met regelmaat vroegen collega’s, vrienden, familie en (vage) kennissen om mijn tips over de stad. Die blog bleef in mijn achterhoofd hangen en toen ik spontaan een naam in mijn hoofd kreeg registreerde ik deze.

En toen was daar Doen in Boedapest.nl!

* ‘Szia’ betekent ‘hallo’ of ‘doei’ in het Hongaars! Je spreekt het uit als het Engelse ‘see ya’.

Foto: dat ben ik op het Heldenplein (of Hősök tere in het Hongaars) in september 2016. Foto door Esther Aagtjes.