Happy birthday: hier is To do in Budapest.com!

to do in budapest.com

Het idee van een blog over Boedapest beginnen werd me aangedragen door meerdere mensen in mijn familie, vriendenkring en mijn professionele netwerk. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen, maar na een spontane ingeving voor een naam heb ik vorig jaar een domeinnaam geregistreerd en ben ik een paar maanden geleden gewoon begonnen.

Al vanaf het idee dat het idee door mijn hoofd begon te spoken zat ik met een aantal vragen en twijfels. Één daarvan was of ik in het Engels of in het Nederlands zou gaan schrijven. Beide talen hebben zo hun voor- en nadelen. Uiteindelijk ben ik begonnen in het Nederlands en besloot ik later de Engelse versie te lanceren. Vandaag is het mijn verjaardag: een mooie dag om eindelijk die Engelse versie online te zetten!

Afgelopen maandagavond kwam ik op het idee. Hoe leuk zou het zijn om op mijn 25e verjaardag de Engelse versie van Doen in Boedapest.nl online te zetten? Gisteren ben ik urenlang aan het werk geweest met het opzetten van de website, het koppelen van websites en het vertalen van pagina’s en blogs. En met resultaat:

To do in Budapest.com!

In het Nederlands…

In het Nederlands bloggen vind ik fijn. Ik ben gewoon veel bekender met de taal en kan er veel meer mee spelen dan met het Engels. Daarbij is het ook voor Nederlanders fijn om goede informatie te vinden in hun eigen taal. Of om iemand vragen te kunnen stellen in hun eigen taal.

In de afgelopen maanden heb ik best wel gemerkt dat er behoefte is aan Nederlandstalige up-to-date informatie over Boedapest. Er zijn diverse Nederlandse websites over Boedapest die vol staan met informatie, maar die eruit zien alsof ze uit de 90’s komen en onder andere daardoor niet even betrouwbaar overkomen. Als de website al jaren oud is zonder recente posts, hoe goed is de informatie dan nog?

to do in budapest.com

…of in het Engels?

Er wordt ongelooflijk veel over Boedapest geschreven in het Engels, maar eigenlijk allemaal door (reis)bloggers die hier een weekendje zijn en (allemaal dezelfde) een lijstje schrijven met de tien populairste bezienswaardigheden en restaurants. Tja, dan kom je ook niet heel ver. En ook voor het Engelstalige publiek geldt dat ze recente, up-to-date informatie willen voor hun tripje naar Boedapest.

Door in het Engels te bloggen hoop ik nóg meer mensen te kunnen bereiken en mijn liefde voor Boedapest te kunnen spreiden. Nog meer mensen die hun perfecte trip kunnen samenstellen met originelere en authentiekere tips over Boedapest dan die van reisbloggers die hier een dag of twee bivakkeren. Tegelijktijd hoop ik zo mijn Engels schrijven te verbeteren en creatiever te worden met de taal.

Nog meer toffe dingen

Zowel met Doen in Boedapest.nl als met To do in Budapest.com wil ik mensen informeren over deze prachtige stad. Ze (jullie!) enthousiast maken en inspireren een tripje naar Boedapest te boeken. Je te helpen met het samenstellen van een tripje op maat, die helemaal bij jouw interesses past.

Ik vind het geweldig om te merken hoe Doen in Boedapest.nl al is gegroeid in de afgelopen maanden. Zo kreeg ik laatst de eerste aanvraag van niet-vrienden of ik een tour wilde geven! Hoe tof is dat? En tijdens een meet-up vorige week herkenden twee mensen me van mijn Instagram!

Om te blijven groeien let ik dus goed op wat er allemaal speelt, zowel in de online wereld als in Boedapest. Zo weet ik dat video hartstikke populair is, maar daar heb ik zelf (nog) niks mee. Wat me wél leuk lijkt is om in de toekomst maandelijks een nieuwsbrief te versturen met een kijkje achter de schermen, exclusieve tips en content en een overzichtje van een aantal evenementen van die maand. Je kunt je vast inschrijven via het formulier in de sidebar als je hier interesse in hebt.

Zo zijn er dus heel wat toffe dingen. Bloggen in het Engels op To do in Budapest.com, tours geven, nieuwsbrieven schrijven; ik zit niet stil! Heb je zelf ook een vraag of een idee waar ik zelf misschien nog niet aan had gedacht? Je kunt me altijd bereiken via Instagram, Facebook of petra@doeninboedapest.nl.

Petra in Boedapest
vorige post
volgende post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.