Mijn vijfde keer in Boedapest: highlights

Afgelopen weekend was ik voor de vijfde keer in Boedapest. Het was ijskoud, maar het was weer een geweldig tripje. Ik heb een aantal nieuwe attracties en bezienswaardigheden bezocht, nieuwe cafés geprobeerd en natuurlijk afgesproken met vrienden. Dit keer geen uitgebreid verslag, maar drie highlights van mijn tripje!

Free walking tour

Ja, het was mijn vijfde keer in Boedapest en het was eindelijk tijd voor een free walking tour door Boedapest. Zaterdagmiddag ging ik mee met de middagtour en wandelde ik drie uur lang door de freezing cold. De meeste bezienswaardigheden had ik al gezien, maar wanneer je voor het eerst naar Boedapest gaat is de free walking tour een mooie start. Ik ontmoette hier twee andere solo reizigers waar ik de rest van de avond mee heb doorgebracht, dus het was een succes.

De organisatie van de free walking tour in Boedapest zorgt dagelijks voor twee algemene tours, ééntje in de ochtend en ééntje in de middag. De twee dames die ik heb ontmoet waren beide erg enthousiast en konden al onze vragen beantwoorden. Toen wij de Burchtheuvel opliepen begon het te schemeren, dus we hadden een prachtig uitzicht toen we boven aankwamen. Zeker een aanrader!

Free Walking Tours Budapest
Adres: de groep verzamelt op Vörösmarty tér
OV: Vörösmarty tér (Metrolijn 1, geel, het begin- of eindstation)
Openingstijden: de algemene tour vertrekt om 10:30 en 14:30
Entree: je loopt gratis mee, aan het einde is een fooi gewaardeerd
Website: unitedeuropefreetours.com

Toldi Mozi Café

In Hongarije worden de meeste films gesynchroniseerd, dus tenzij je Hongaars heel goed is, is naar de film gaan nogal een uitdaging. Maar dat betekent niet dat we geen gebruik kunnen maken van de cafés! Bij Toldi Mozi hebben ze een leuke bar/café waar een vriend me mee naartoe nam. Vanwege de kou dronken wij honing gember thee, maar uit reviews op Google blijkt dat de whiskey heel goed is en dat de bioscoop ook art films en buitenlandse films draait (in het Hongaars dus…).

Toldi Mozi Café
Adres:
Bajcsy-Zsilinszky útca 36-38
OV: Arany János utca (Metrolijn 3, blauw)
Openingstijden: doordeweeks open vanaf 11u, in het weekend vanaf 12u. Sluitingstijd verschilt.
Website: toldimozi.hu

Mijn vijfde keer in Boedapest sprak ik met een vriend af in Boedapest! Nog twee hoogtepunten van deze trip vind je op doeninboedapest.nl

Madal Cafe

Maandag sprak ik met een vriend af bij Madal Café, een café in de binnenstad. Ik at een lekkere cheesecake en dronk een warme chocolademelk die iets te sterk was voor mijn smaak. Op het menu zag ik later dat ze mijn lievelingsthee hebben, dus voor volgende keer weet ik mijn bestelling al, haha.

Bij Madal Café kun je gezellig even koffie drinken met vrienden, maar er waren vooral mensen aan het werk en studeren. Er is een bovenverdieping, er zijn stopcontacten en de WiFi is prima. Ik ga hier sowieso een keertje werken! Madal Café ligt in het centrum en is prima te bereiken met de metro. Er is trouwens nog een Madal Café aan de andere kant van het centrum, maar daar ben ik (nog) niet geweest.

Madal Café
Adres: Ferenciek tere 3
OV: Ferenciek tere (Metrolijn 3, blauw)
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 07:30 t/m 19:30, in het weekend 08:30 t/m 19:30
Website: madalcafe.hu

Andere hoogtepunten waren de aardige mensen (mijn Airbnb-host liet me een nacht extra blijven!) en de avond bij Retox Party Hostel (aan te raden voor een feestje, voor verblijf niet mijn ding). Dat was mijn vijfde keer in Boedapest, op naar de zesde!

Wat was de highlight van jouw laatste tripje?

(Ook als het niet Boedapest was ben ik nieuwsgierig!)

Doen & zien, Eten & drinken, Petra in Boedapest
volgende post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  5x winter in Boedapest • doeninboedapest.nl
  1 februari 2017 at 23:20

  […] Mijn vijfde keer in Boedapest: highlights […]

 • Reply
  7x toeristische tips voor Boedapest • doeninboedapest.nl
  21 maart 2017 at 23:01

  […] Mijn vijfde keer in Boedapest: highlights […]

 • Reply
  Boedapest diary #1 • doeninboedapest.nl
  29 maart 2017 at 06:10

  […] Mijn vijfde keer in Boedapest: highlights […]

 • Reply
  Nieuwe mensen ontmoeten in Boedapest • doeninboedapest.nl
  26 april 2017 at 07:41

  […] Mijn vijfde keer in Boedapest: highlights […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.