Nieuwe mensen ontmoeten in Boedapest

mensen ontmoeten in boedapest

Als je in je eentje reist of alleen naar het buitenland verhuist, kan het lastig zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Je kent niemand, je spreekt de taal niet (goed), iedereen heeft al z’n eigen vriendengroepje… Ik kende al enkele mensen voordat ik naar Boedapest kwam, maar wilde alsnog nieuwe mensen leren kennen. Ook tijdens de tripjes die ik in mijn eentje naar Boedapest plande, vond ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Maar waar vind je die dan?

Er is een verschil tussen mensen leren kennen als je ergens voor een tripje of slechts enkele weken bent (dus aan het reizen bent), of wanneer je ergens (tijdelijk) naartoe verhuist. In het laatste geval wil je niet iedere week nieuwe mensen moeten zoeken, maar een sociaal leven opbouwen. Daarom maak ik een onderscheid tussen reizen en wonen.

Reizen in Boedapest

Free walking tour

Een free walking tour is een laagdrempelige manier om iets in je eentje te gaan. Waar sommige mensen moeite hebben met uiteten in hun eentje, is meelopen met een free walking tour beter te doen. Onderweg zie je een aantal van de belangrijkste trekpleisters van Boedapest en je kunt contact leggen met andere (solotravellers. Kun je daarna bijvoorbeeld samen de avond doorbrengen of samen een attractie bezoeken die op jullie lijstjes staan.

mensen ontmoeten in boedapest

Pub crawl

Er zijn in Boedapest diverse organisaties die pub/bar crawls organiseren. Met zo’n tour ga je langs verschillende bars en krijg je vaak korting op je drankjes. De organisatie achter de free walking tour die ik hierboven noem, die heeft bijvoorbeeld zo’n pub crawl, maar er zijn ook diverse hostels die hun eigen crawls organiseren.

Pub crawls worden veelal druk bezocht, het is altijd gezellig en je hebt ook altijd aanspraak. De beste openingszin? Gewoon vragen waar iemand vandaan komt, of ze rondreizen en waar ze zijn geweest!

Hostel

Hostels staan bekend als dé plek om andere reizigers te ontmoeten. Eigenlijk alle hostels hebben een gemeenschappelijke ruimte waar je bijvoorbeeld een keuken vindt, gebruik kunt maken van internet of spelletjes kunt spelen. Dit is ook waar je andere reizigers ontmoet. Ook hier geldt: gewoon vragen waar iemand vandaan komt en wat hun reisplannen zijn. Kan bijna niet mis gaan!

In Boedapest wonen

Facebook groepen

Ongeveer een maand voordat ik naar Boedapest vertrok, heb ik op Facebook gezocht naar relevante groepen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in een aantal expat en digital nomad groepen. Hier kun je terecht met vragen over van alles en nog wat, maar er zijn ook vaak genoeg oproepjes van mensen die iemand zoeken om een kop koffie mee te drinken.

mensen ontmoeten in boedapest

Meet up

Sommige Facebook groepen organiseren meet ups. Zo organiseerde Beki een meet up vanuit de Digital Nomad groep, waar ik (we) nu een redelijk vaste groep mensen aan over hebben gehouden. De Digital Nomad groep is niet heel actief, dus is er een andere groep aangemaakt, Digital Wombats Budapest. Er zijn wekelijks meet ups, maar we doen ook gezamenlijk mee aan andere activiteiten die worden georganiseerd, of we gaan gezellig samen eten, drinken of evenementen bezoeken, zoals het Lamb Festival tijdens het Paasweekend.

Activiteiten

Er worden enorm veel activiteiten georganiseerd in Boedapest, ook gericht op internationaal publiek en (gedeeltelijk) in het Engels. Schroom niet om in je eentje naar zo’n evenement te gaan, er zijn sowieso mensen te vinden met dezelfde interesse! Zo zijn er de Budapest Hikers die maandelijks een hike organiseren en op Margit-sziget wordt maandelijks een 5k georganiseerd. Je leert er gegarandeerd nieuwe mensen kennen!

Het is makkelijker om contact te leggen met andere internationale mensen, omdat zij (vaak) ook op zoek zijn naar nieuwe contacten. Ik heb zelf aan de eerste meet up een hartstikke leuke groep mensen overgehouden waar ik meerdere keren per week mee afspreek. In Boedapest hoef je niet om contact verlegen te zitten, je moet er alleen een beetje moeite voor doen!

Doen & zien
vorige post
volgende post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Doen in Boedapest on tour: Hiken rond Visegrád • doeninboedapest.nl
    25 juli 2017 at 16:22

    […] Nieuwe mensen ontmoeten in Boedapest […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.