Overnacht in een appartement in Boedapest

Denk je er over om te overnachten in een appartement in Boedapest? Doen! Kijk voor meer informatie op doeninboedapest.nl

Boek je altijd een hotel voor je stedentrip? Of (als je op een budget reist) een hostel? Denk er eens aan een appartement in Boedapest te huren. Via Airbnb* gaat dit supermakkelijk en je kunt de mooiste onderkomens boeken.

Van een superdeluxe appartement in het toeristische centrum van Boedapest, tot een simpele gedeelde kamer in een hostel: Boedapest biedt het allemaal.

Het grote voordeel van een appartement in Boedapest

Oké, hotels zijn heerlijk. Meestal zijn de bedden fijn, je kamer wordt dagelijks schoongemaakt en de shampoo en douchegel staan al klaar. Maar soms kan het best een nadeel zijn dat je niet over een keuken beschikt en de prijs van een goed hotel kan flink oplopen.

Hostels zijn een stuk goedkoper, maar gedeelde kamers zijn niet voor iedereen. En gedeelde badkamers… en een keuken die je met het hele hostel moet delen… En dan nog al die horrorverhalen die je hebt gehoord? Nee, bedankt.

Ik ben helemaal fan van het huren van een privékamer of appartement via Airbnb. Wanneer je een heel appartement huurt beschik je over een eigen badkamer en keuken, als je alleen een kamer huurt heof je deze vaak maar met één andere kamer te delen (maximaal twee personen vaak). Daarbij kun je het zo duur maken als je zelf wilt!

Denk je er over om te overnachten in een appartement in Boedapest? Doen! Kijk voor meer informatie op doeninboedapest.nl

Mijn ervaring met Airbnb

Zo huurde ik eens een studio via Airbnb voor twee nachten. Het was een moderne studio op ongeveer 2 km van het centrum, nabij een metro station op de belangrijkste lijn en met restaurants en winkels in de omgeving. We betaalden iets van €35 per nacht, en gedeeld door twee is dat niet zo heel duur!

Een andere keer huurde ik een privé kamer mét privé badkamer. We konden de keuken gewoon gebruiken, maar het was een stuk goedkoper omdat we alleen de kamer huurden. Het was op een perfecte locatie: als we hadden gewild hadden we de wijk niet eens uit gehoeven om iedere avond anders te eten. De supermarkt lag op enkele minuten lopen, waar ook de winkelstraat begon. Binnen 10 minuten lopen in een straal van het appartement vonden we diverse bezienswaardigheden. Vanaf de voordeur was het enkele keren struikelen of we stonden al op één van de belangrijkste metro stations in Boedapest. We betaalden €20 per nacht, dus €10 per persoon!

Of deze kamer dan, hartstikke ruim en midden in het centrum! Met keuken (inclusief vaatwasser!) en badkamer die je deelt met twee huisgenoten en een ligging aan de Joodse wijk, the place to be in de stad. Al ben ik misschien een beetje bevooroordeeld, aangezien ik straks in dit appartement ga wonen…

Gastvrije verhuurders

Daarnaast zijn de meeste verhuurders locals: zij hebben de leukste tips voor leuke restaurantjes of uitstapjes. Sommige verhuurders hebben stapels met reisgidsen en folders liggen en maken soms zelf reisgidsen. Anderen leggen kortingsbonnen klaar, zo had één host eens een paar ov-kaartjes neergelegd!

Sommige verhuurders zijn meer aanwezig dan andere verhuurders. Ik heb de verhuurder van de kamer met badkamer niet eens gezien, maar ik lees ook advertenties van verhuurders die je hele tours door de stad kunnen geven of ontbijt voor je maken (mocht je dat willen natuurlijk).

Het is duidelijk, ik ben groot fan van Airbnb en appartementen in Boedapest.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van Airbnb in Boedapest?

* Deze post bevat affiliate links. Ik raad alleen diensten en producten aan die ik zelf heb geprobeerd en waarover ik zelf tevreden ben. Wanneer je via mijn Airbnb link een verblijf boekt van €65 of meer, ontvangen we beiden €30 reistegoed. Kunnen we allebei weer een nachtje (of twee) ergens overnachten 😉

Accommodatie, Appartementen in Boedapest
Vorige post
Volgende post

No Comments

Leave a Reply