Zo ga je van Boedapest Airport naar Boedapest stad

De meesten van ons zullen per vliegtuig naar Boedapest afreizen. Yes, je bent geland! Tijd om naar de stad te gaan en écht te beginnen met je tripje! Maar hoe kom je in Boedapest van het vliegveld naar de stad?

Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar de stad te gaan. Afhankelijk van de tijd die je er aan wilt besteden, waar je hotel ligt en het budget dat je voor het vervoer hebt uitgetrokken, kan jouw voorkeur afwijken van wat anderen het fijnste vinden.

Al deze manieren gelden dan natuurlijk ook andersom, van de stad naar het vliegveld.

Per auto van het vliegveld naar de stad

Veelal zul je niet zelf per auto naar de stad gaan, of andersom. Een auto huren is voor een bezoek aan Boedapest helemaal niet nodig (tenzij je slecht ter been bent misschien). Mocht je toch per auto naar de stad gaan, dan kun je via de snelweg makkelijk het vliegveld en de stad bereiken. Afhankelijk van waar je naartoe moet en hoe druk het is op de weg, ben je tussen de 20 en 60 minuten kwijt.

Met de taxi van het vliegveld naar de stad

Een andere optie is om met de taxi naar de stad gegaan. Handig omdat je je zelf nergens zorgen over hoeft te maken en je wordt (als het even kan) recht voor de deur van je verblijf gedropt. Maar, het is wel een stuk duurder dan het OV.

Fötaxi is officieel transport partner van Budapest Airport. Voor de uitgang van de aankomsthal staan meestal diverse taxi’s klaar. De meeste taxichauffeurs spreken Engels en je kan met creditcard betalen. Het telefoonnummer is +36 1 22 22 22 (ja, echt).

Er gelden regels voor de taxi-prijzen in Hongarije. Een rit begint met 450 HUF (ca. €1,50) en per kilometer ben je 280 HUF kwijt (ca. €0,95). Voor wachten is er ook een tarief. Een ritje van het vliegveld naar de binnenstad van Boedapest zou rond de 6500 HUF (ca. €22) moeten kosten.

Houd er rekening mee dat er in Boedapest -net als bij vele andere vliegvelden- onofficiële taxichauffeurs klanten proberen te ronselen. Deze zijn vaak duurder en zullen je aanspreken in de hal of als je naar buitenkomt. De chauffeurs van Fötaxi staan in een rij op klanten te wachten bij de taxistandplaatsen.

Je kunt ook de app Taxify gebruiken. Deze werkt hetzelfde als Uber. Veel internationale bewoners en toeristen vinden deze app fijn omdat je ‘m in het Engels kunt gebruiken.

Boek een minibus van het vliegveld naar de stad

miniBUD is de officiële shuttle service voor Budapest Airport. Via de website van miniBUD kun je een rit boeken van en naar het vliegveld. Dit kan vanaf 1900 HUF (ca. €6,50).

miniBUD belooft busjes met WiFi en dropt je bij je hotel of accommodatie.

Zo kom je het beste van het vliegveld in Boedapest naar de binnenstad!

Met het OV van het vliegveld naar de binnenstad van Boedapest

Ik ga zelf het liefste met het openbaar vervoer van het vliegveld naar de stad. Er zijn twee opties. Je moet waarschijnlijk minimaal één keer overstappen om bij je hotel te komen, waardoor het niet zo zorgeloos is als een minibusje of taxi. Maar het is wel goedkoper en een leuke manier om gelijk het lokale leven in te duiken.

Wanneer je de aankomsthal uitloopt, loop je bijna tegen de bussen aan. Hier zijn ticket automaten waar je kaarten kunt kopen voor het OV, zoals een dagkaart (1650 HUF, ca. €5) of de speciale tickets voor bus 100E (900 HUF, ca. €2,95). Er is in de hal ook een loket waar je kaarten kunt kopen. Vraag hier ook gelijk om een plattegrond, want die zul je nodig hebben als je het OV wilt gebruiken. Hier staan ook onder andere de bussen en trams op.

Optie 1

Voor het vliegveld staat (overdag) bus 200E klaar om je naar het metrostation te brengen, dit is de eindhalte van de bus. Daar pak je metrolijn 3 (blauw) naar het centrum van de stad. Afhankelijk van jouw ho(s)tel of Airbnb moet je eventueel nog overstappen.

Optie 2

Sinds julie 2017 rijdt ook bus 100E. Deze bus rijdt tussen het vliegveld en Deák Ferenc tér, het centrale plein in Pest. Écht makkelijk dus. Vanaf Deák Ferenc tér kan het zijn dat je nog moet overstappen om bij jouw hotel te komen. Houd er rekening mee dat je voor bus 100E een speciaal ticket nodig hebt. Deze kost 900 HUF (ca. €2,95).

– Lees meer: Boedapest vliegveld naar Boedapest centrum: 100E vs. 200E + M3

De trein

Liever met de trein? Dan neem je bus 200E naar het Ferihegy treinstation. Vanaf daar kun je de trein nemen naar Nyugati treinstation (Nyugati pályaudvar), redelijk centraal in de stad.

De metro

Bus 200E gaat naar het metrostation Köbánya-Kispest. Dit is volgens mij de populairste manier om in de binnenstad te komen vanaf het vliegveld. Het metrostation is de eindhalte van de bus, dus dat is makkelijk. Op het station staan zowel metrolijn 3 als bus 200E (voor de terugweg) duidelijk aangegeven.

Hier stap je op metrolijn 3 (blauw) en je staat zo in de binnenstad. Veel van de ho(s)tels en appartementen liggen nabij één van de metrostations die aan deze lijn liggen. Jouw hotel niet? Op het centrale plein Deák Ferenc tér kun je overstappen op metrolijn 1 (geel) en 2 (rood). Moet je lijn 4 (groen) hebben? Stap dan over op Kálvin tér.

’s Avonds/’s nachts rijden de metro’s niet. In dat geval kun je met de nachtbussen van en naar het vliegveld. Het vliegveld in Boedapest heeft hier geweldige infographics voor gemaakt die precies aangeven hoe je van het vliegveld naar de stad komt en andersom.

– Lees meer: Jouw gids voor het openbaar vervoer in Boedapest

Van het vliegveld naar de stad

Zo kom je in Boedapest van de stad naar het vliegveld. Meer handige informatie nodig? Bezoek doeninboedapest.nl

Van de stad naar het vliegveld

Zo kom je in Boedapest van de stad naar het vliegveld. Meer handige informatie nodig? Bezoek doeninboedapest.nl

Dat moet zo toch wel lukken denk ik? Als je vragen hebt, help ik je graag. Laat een reactie achter of stuur me een mailtje op petra[at]doeninboedapest.nl.

Veel plezier in Boedapest!

Zo kom je in Boedapest van de stad naar het vliegveld. Meer handige informatie nodig? Bezoek doeninboedapest.nl
Eerste foto: Esther Aagtjes

Handig in Boedapest, Openbaar vervoer in Boedapest
vorige post
volgende post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Welkom op Doen in Boedapest.nl! • doeninboedapest.nl
  1 februari 2017 at 23:18

  […] Zo ga je van Boedapest Airport naar Boedapest stad […]

 • Reply
  Wat je moet weten voordat je naar Boedapest reist • doeninboedapest.nl
  17 mei 2017 at 06:56

  […] Zo ga je van Boedapest Airport naar Boedapest stad […]

 • Reply
  Boedapest vliegveld naar Boedapest centrum: 100E vs. 200E + M3 • doeninboedapest.nl
  9 augustus 2017 at 06:50

  […] Zo ga je van Boedapest Airport naar Boedapest stad […]

 • Reply
  Assunta Longhi
  25 juli 2019 at 06:35

  Hallo Petra, in de voorbereiding van onze citytrip naar Boedapest van zaterdag, ben ik blij met je site, wat mooi en zeker uitnodigend om te vertrekken !! Mag ik je een praktische vraag stellen : Om naar het Carat Boutique Hotel te gaan, wat zou je ons (6 personen) aanraden , metro, bus, en weet je ook welke lijnen we moeten nemen dan ?
  Alvast dank voor je aandacht , zonnige groet vanuit Belgie

  • Reply
   Petra
   25 juli 2019 at 13:18

   Wat leuk dat jullie naar Boedapest komen! En wat leuk om te horen dat mijn site goed bevalt, daar doe ik het voor!

   Ik heb jullie hotel even opgezocht, en wat blijkt? Jullie zitten op slechts 2 minuten wandelen van de bushalte waar bus 100E aankomt. Dat is in mijn ogen dus de beste optie!

   Om bus 100E te nemen heb je een speciaal ticket nodig van 900 HUF (ongeveer 3 euro), deze kun je bij de automaat kopen of bij de balie op het vliegveld. Ik geloof dat de bus iedere 10 – 20 minuten gaat (dat wordt telkens aangepast) en de bus vertrekt aan de voorkant van het vliegveld. Bus 100E gaat rechtstreeks van het vliegveld naar de bushalte bij Deák Ferenc tér (nabij jullie hotel), met slechts 2 of 3 stops.

   Mochten jullie nou veel bagage bij jullie hebben of liever meer privacy hebben, dan kunnen jullie ook kiezen voor de taxi (Fotaxi is de officiële partner) of een minibusje van miniBUD. De prijs daarvan valt best mee als je die door 6 deelt en dan worden jullie recht voor de deur van jullie hotel gedropt. Dit zou ik zelf alleen doen als jullie echt veel baggage hebben, want omdat jullie hotel midden in de stad is, kan het zijn dat de taxi/shuttle in de file staat of om moet rijden vanwege eenrichtingsverkeer.

   Ik hoop dat dit helpt! Heel veel plezier alvast!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.